Manager of the Year 2024 » Meet the Finalists 2024

Angelos Panteloglou

Angelos Panteloglou

Plant Manager
Hellenic Catering S.A.

My studies in Chemical Engineering in the UK broadened my horizons in the field of engineering and science and carved my future path. In the 20 years since then I have carried out postgraduate studies in Finance, Environmental Protection and Business Administration, and have held senior positions in Health and Safety, Waste management and Food industry. I have navigated through different disciplines as I firmly believe in interconnected knowledge, that allows for analyzing problems from different perspectives and coming up with innovative solutions. In an ever-changing world keeping up with developments and new technologies is vital for staying ahead. In my current role as Plant Manager at HELLENIC CATERING Sindos Plant, member of the Goody’s – Everest Group, I have led the design and implementation of key projects associated with the Plant’s modernization and growth, such as the transformation of production processes, the development of R&D department, the facilitation of services for the launch of new products, which all had measurable impact in relevant KPIs and are vital for the plant’s sustainability. At the same time, the plant’s workforce has increased. We have created a culture of a safe working environment that promotes innovation and idea sharing and have applied more sustainable processes to minimize environmental impact. Production volumes have increased, while waste is constantly decreasing. I care passionately about my work and I focus on making ethical business decisions that motivate the employees, aiming to build strong relationships, achieve set goals and ensure business longevity.

Οι σπουδές μου στη Χημική Μηχανική στο Ηνωμένο Βασίλειο διεύρυναν τους ορίζοντές μου στον τομέα της μηχανικής και της επιστήμης και χάραξαν τη μελλοντική μου πορεία. Είκοσι χρόνια μετά έχω πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα Χρηματοοικονομικά, στην Προστασία Περιβάλλοντος και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και εργάστηκα σε ανώτερες θέσεις στους τομείς Υγείας και Ασφάλειας, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Βιομηχανίας Τροφίμων. Έχω μελετήσει διαφορετικούς κλάδους καθώς πιστεύω ακράδαντα στη διασυνδεδεμένη γνώση, η οποία επιτρέπει την ανάλυση προβλημάτων από διαφορετική οπτική και την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων. Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η παρακολούθηση των εξελίξεων και των νέων τεχνολογιών είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνουμε μπροστά. Στην τρέχουσα θέση μου ως Διευθυντής Εργοστασίου στη HELLENIC CATERING Sindos Plant, μέλος του Ομίλου Goody’s – Everest, έχω ηγηθεί του σχεδιασμού και της υλοποίησης βασικών έργων που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Εργοστασίου, όπως ο μετασχηματισμός των παραγωγικών διαδικασιών, η ανάπτυξη Τμήματος Ε&Α, η διευκόλυνση των υπηρεσιών για την δημιουργία και κυκλοφορία νέων προϊόντων, τα οποία είχαν σημαντικά και απτά αποτελέσματα στους αντίστοιχους δείκτες απόδοσης (KPIs) και είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου. Ταυτόχρονα, το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου έχει αυξηθεί. Έχουμε δημιουργήσει μια κουλτούρα ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί την καινοτομία και την ανταλλαγή ιδεών και έχουμε εφαρμόσει πιο βιώσιμες διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οι όγκοι παραγωγής έχουν αυξηθεί, ενώ η σπατάλη μειώνεται συνεχώς. Νοιάζομαι με πάθος για τη δουλειά μου και επικεντρώνομαι στη λήψη ηθικών επιχειρηματικών αποφάσεων που παρακινούν τους εργαζόμενους, με στόχο τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων, την επίτευξη καθορισμένων στόχων και τη διασφάλιση της επιχειρηματικής μακροζωίας.